هواپیمائی گردشگری بنفشه خوی, خرید اینترنتی بلیط هواپیما،بلیط چارتر و بلیط قطار رجا، رزرو بلیط هواپیما بنفشه و خرید بلیط هواپیما خارجی و داخلی از معتبرترین ایرلاین‌های ایران و جهان

 

visa) رَوادید یا ویزا (به مدرکی گفته می‌شود که می‌تواند به اشخاصی اعطا گردد که درخواست اخذ اجازه برای گذر از جایی یا ورود به آن را دارند. معمولاً روادید بصورت برچسب یا مهر بر روی کاغذهای مربوطه در سند هویتی اشخاص، چسبانده یا زده می‌شود.

آیا ویزا همان پاسپورت است؟

ویزا و پاسپورت دو مقوله‏‌ی متفاوت اما اسنادی مرتبط با یکدیگر هستند؛ معمولاً در سفر به خارج از کشور به هر دو آنها نیاز خواهید داشت. پاسپورت سندی است که هویت و تابعیت شما را تأیید می‌‏کند و در کشوری که در آن متولد شدید صادر می‏‌شود. معمولاً زمانی که از سفر نیز باز می‏‌گردید به پاسپورت نیاز دارید. ویزای مسافرتی توسط کشوری صادر می‏‌شود که قصد سفر به آن را دارید و اجازه‏‌ی حضور شما در آن کشور را تأیید میکند. ویزاهای مسافرتی موقت هستند اما طول مدت آن به کشور مقصد و علت سفر بستگی دارد. معمولاً ویزا به صورت یک مهر یا برچسب در خود پاسپورت مشخص می‌‏شود که همین دلیل به اشتباه گرفتن این دو سند با یکدیگر است.

 

چه زمانی به ویزا نیاز است؟

پاسخ خیلی ساده است: «بستگی دارد». بیش از ۲۰۰ کشور دریافت نوعی ویزا را اجباری کرده‌‏اند؛ تا زمانی که مشخص نشود به کدام کشور می‏‌روید، از کدام کشور آمده‌‏اید، علت سفر شما چیست و مدت اقامت مشخص نشود، نمی‏‌توانیم با قطعیت در این‌‏باره صحبت کنیم. بهتر این است که فرض کنید همیشه به پاسپورت و اکثر مواقع به ویزا هم نیاز دارید

 

چگونه می‏‌توانیم ویزا تهیه کنیم؟

سفارت یا کنسولگری کشور مربوطه که در کشور شما مستقر است ویزا را صادر میکند. معمولاً برای دریافت ویزا حداقل به پاسپورتی قانونی با شش ماه اعتبار نیاز دارید. از آنجایی که کشورهای بسیاری چندین کنسولگری در یک کشور بزرگ دارند، بسته به جایی که زندگی می‏‌کنید باید به کنسولگریِ معینی مراجعه کنید. در صورتی که اطمینان ندارید، به نزدیک‏ترین کنسولگری مراجعه کنی

 

مدت زمان صدور ویزا

پروسه ی رسیدگی به ویزا و صدور آن، پروسه ای ۱ یا ۲ روزه نیست و کمی طول می کشد. بنابراین اگر تاریخ خاصی را برای سفرتان در نظر دارید، کار عاقلانه این است که زودتر از موعد اقدام کنید و آن را به دقیقه ی ۹۰ موکول نکنید. بعضی وقت ها می توانید ویزا را موقع رسیدن به مقصد دریافت کنید اما بهتر است خیلی روی این موضوع تکیه نکنید

 

در صورت مفقود شدن ویزا چه باید کرد؟

اگر پاسپورت و ویزای شما مفقود یا دزدیده شود، بهترین کار تماس فوری با نزدیک‏ترین سفارت‏خانه‌‏ی کشور خود شما است. بسته به سیاست‏‌های صدور ویزا در کشوری که به آن سفر کرده‌‏اید، شاید اجازه‌‏ی پایان سفر را به شما بدهند-  ویزای شما هنوز معتبر است. با این حال، برای اینکه بدون دردسر به کشور خود برگردید، در اسرع وقت باید پاسپورت المثنی تهیه کنید.

 

گونه‌های روادید بر پایه روابط بین کشورها

۱) حرکت آزاد(

۲) لغو روادید (بدون ویزا(

۳) روادید در بدو ورود(

۴) روادید از مبدا(

۵) سفر ممنوع(

 

 

حرکت آزاد

در این حالت هر شهروند کشور مبدا می تواند در کشور مقصد اقامت، کار و تحصیل کند و تفاوتی بین شهروندان دو کشور نیست. برای نمونه می‌توان به کشورهای عربی خلیج فارس اشاره کرد. شهروندان هریک از کشورهای امارات متحده عربی، بحرین، عربستان سعودی، قطر، کویت و عمان می‌توانند در هریک از دیگر کشورهای کار، تجارت یا سفر کنند. نمونه تکامل یافته‌تر این نوع آزادی حرکت را در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا می توان دید.

لغو روادید

دراین حالت، شهروندان، اغلب برای سفر کوتاه مدت یا دیدار نیازی به ویزا ندارند. اما برای کار و تحصیل باید درخواست ویزا کنند. صدور ویزای کار در این حالت معمولا فرآیند ساده‌ای است و چون شهروندان حق رفت و آمد دارند تنها به دلایلی همچون مالیات، ویزای کار لازم است. نمونه این نوع روادید، لغو نیاز به دریاف ویزا برای شهروندان امارات متحده عربی در تابستان ۱۳۹۴ از سوی کشورهای عضو توافق‌نامه شنگن است. بدین ترتیب شهروندان امارات متحد عربی بدون نیاز به ویزا می توانند به همه کشورهای اروپایی سفر کنند.

روادید در مقصد

این نوع روادید بیشتر برای ویزای کوتاه مدت است و هنگام ورود مسافر به مقصد برایش ویزا صادر می شود. تفاوت آن با لغو روادید در این است که کشور مقصد همچنان حق ویزا ندادن را برای خود محفوظ نگه می‌دارد. همچنین بیشتر اوقات باید برای ویزا پول پرداخت. سفر شهروندان ایرانی به مالزی یا ارمنستان تابع چنین شرایطی است.

روادید از مبدا

در این حالت هرکس که قصد سفر به کشور دیگری دارد باید از قبل با مراجعه به نمایندگی دیپلماتیک کشور مقصد، درخواست روادید بدهد که فرآیندی وقت‌گیر و با احتمال زیاد دریافت نکردن ویزا همراه است. در این روش، گاهی مسافر باید مدارکی از وضعیت شغلی، تمکن مالی و برای ویزای تحصیلی مدارک دانشگاهی خود ارائه کند. در بیشتر موارد این مدارک باید ترجمه شده باشند که خود، هزینه بر است.

سفر ممنوع

در این حالت کشور مبدا یا مقصد سفر اتباع همدیگر را ممنوع می کنند. این اقدام اغلب به دلایل سیاسی و امنیتی رخ می‌دهد. مثلا شهروندان ایران حق سفر به اسرائیل را ندارند. این مورد نباید با توصیه های امنیتی اشتباه گرفته نشود. به عنوان نمونه، در سال ۲۰۱۵، وزارت امور خارجه بریتانیا به شهروندان خود توصیه می کرد از سفر غیر ضروری به ایران خودداری کنند اما سفر از طرف هیچ کدام از کشورهای ایران و بریتانیا ممنوع نشده بود.

 

معاف از ویزا

کشورهایی که شهروندان ایرانی برای سفر به ‌آن‌ها با هدف گردشگری و توریستی نیاز به ویزا ندارند.

ردیف کشور مدت قانونی اقامت (روز)
۱ ترکیه ۹۰
۲ ارمنستان ۹۰
۳ دومینیکا ۲۱
۴ اکوادور ۹۰
۵ گرجستان ۴۵
۶ هائیتی ۹۰
۷ مالزی ۱۴
۸ ایالات فدرال میکرونزی ۳۰
۹ نیکاراگوئه ۹۰
۱۰ صربستان ۳۰
۱۱ ونزوئلا ۱۵
۱۲ زیمباوه ۹۰

 

ویزای الکترونیک 

تعدادی از کشورها وجود دارند که به منظور تسهیل سفر گردشگران ایرانی مراحل درخواست و صدور ویزا را به صورت آنلاین انجام می‌دهند.

ردیف کشور مدت قانونی اقامت (روز)
۱ آنتیگوآ و باربودا حداکثر ۳۰ روز
۲ جمهوری آذربایجان ۳۰ روز
۳ گابن
۴ کنیا ۹۰ روز
۵ لسوتو
۶ نیوزلند
۷ قطر
۸ رواندا
۹ سنت کیتس و نویس
۱۰ سائوتومه و پرنسیپ
۱۱ سری‌لانکا ۳۰ روز
۱۲ زامبیا

 

همه چیز درباره ویزای شنگن

٢٤ کشور عضو محدوده شنگن عبارتند از:
بلژیک, دانمارک, استونی, فنلاند, فرانسه, یونان, ایتالیا, ایسلند, لتونی, لوکزامبورگ, لیتوانی, مالت, هلند, نروژ, لهستان, پرتغال, اسلواکی, اسلوانی, اسپانیا, سوئد, چک, آلمان, مجارستان, اتریش.

ویزای شنگن در ۴ نوع صادر می شود :
ویزای نوع A :ویزای ترانزیت است یعنی مسافر حق خروج از فرودگاه را ندارد و می تواند فقط در یکی از فرودگاههای شنگن پرواز خود را تعویض و راهی کشوری در خارج از شنگن گردد.
ویزای نوع B : ویزای عبور است یعنی مسافر حق خروج از فرودگاه را دارد و میتواند از شنگن بعنوان منطقه عبوری استفاده نماید تا از طریق زمینی خود را به کشور دیگری غیر شنگن برساند.
ویزای نوع C : ویزای توریستی است که اکثر ایرانیان با آن وارد شنگن می شوند.
ویزای نوع D : ویزای بلندمدت است که معمولا تجار و بازرگانان ازآن استفاده می کنند تا بتوانند در طی سال بارها به شنگن وارد و از آن خارج شوند.
توجه کنید که اگر بخواهید بیش از ۹۰ روز در محدوده شنگن بمانید، دیگر نیازی به ویزای شنگن ندارید بلکه باید درخواست اقامت بدهید و از طریق سفارت پیگیر مراحل اقامتی خود باشید، درضمن اگر از ۹۰ روز اقامت خود در محدوده شنگن استفاده کنید، باید حتما ۳ ماه خارج از شنگن بمانید تا بتوانید مجددا ویزای شنگن دریافت کنید. البته در صورت داشتن دلایل ویژه می توانید برای حداکثر یکسال هم ویزای شنگن دریافت کنید

 

 مدارک لازم جهت اخذ ویزا شینگن (اروپا):
1. پاسپورت قدیمی ( در صورت وجود ).
2. اصل گذرنامه با حداقل ۶ ماه اعتبار و کپی آن.
3. دوقطعه عکس ۳ در ۴ رنگی تمام رخ با زمینه روشن.
4. پرینت گردش سه ماهه آخرحساب بانکی و موجودی بالای ۴۰۰میلیون ریال که توسط بانک مهر و امضا شده باشد
5. سند ملکی به نام شخص متقاضی و برای خانم های خانه دار کپی سند مالکیت و مدارک شغلی همسر.
6. مدارک شغلی شامل یکی از این موارد : لیست پرداخت حق بیمه و یا کارت پرسلنی وزراتخانه و یا سازمان وابسته به ارگان دولتی برای شاغلین دولتی. گواهی اشتغال به کار خطاب به سفارت شامل سمت،تاریخ استخدام،میزان در آمد و زمینه فعالیت شرکت(در صورتی که شرکت خصوصی باشد لیست بیمه که نام مسافر در آن ذکر شده باشد.)کپی روزنامه رسمی ، اساسنامه ، جواز کسب ، پروانه مطب ، کارت نظام پزشکی(در صورت وجود هر کدام از موارد).
7. چک تضمین شده بانکی در وجه مسافر به مبلغ 300 میلیون ریال به ازای هر نفر بابت ضمانت بازگشت.
8. کشور های عضو محدوده ی شینگن : اتریش ، بلژیک ، جمهوری چک ، دانمارک ، استونی ، فنلاند ، فرانسه ، آلمان ، یونان ، مجارستان ، ایسلند ، ایتالیا ، لتونی ، لیتوانی ، لوکزامبورگ ، مالت ، هلند ، نروژ ، لهستان ، پرتغال ، اسلواکی ، اسلوونی ، اسپانیا ، سوئد ، سوئیس.

 

شرایط اخذ ویزا اروپا (شینگن) :

  1. تمامی مدارک ذکر شده در بالا باید به زبان انگلیسی باشند یا توسط دارالترجمه به زبان انگلیسی ترجمه شده باشند. احتیاجی به تایید دادگستری نیست.
  2. برای دوستانی که برای اولین بار ویزای شینگن دریافت می کنند ویزا شینگن ۱ ماه اعتبار دارد و ۱۵ روز می توانند در محدوده شینگن اقامت کنند.
  3. اخذ ویزا شنگن بیشتر از ۱۵ روزه برای کسانی که تا کنون ویزا شنگن دریافت نکرده اند میسر نیست. اما اخذ ویزای بیشتر از ۱۵ روزه برای کسانی که قبلا حداقل یک ویزا شینگن در پاسپورت خود دارند امکانپذیر خواهد بود.
  4. در حال حاضر به علت روند آسان تر اخذ ویزا از طریق کشور ایتالیا ، ویزا شینگن از این کشور اخذ می شود که شما بعد از ورود به کشور ایتالیا می توانید به هریک از کشور های محدوده شینگن سفر کنید. البته این موضوع الزامی نیست ولی بهتر است رعایت شود.
  5. حدودا یک ماه از زمان تکمیل مدارک، زمان برای اخذ ویزا لازم است.
  6. بعد از تکمیل مدارک ویزا ، وقت مصاحبه حضوری و انگشت نگاری برای مسافرین تعیین می شود که حضور شخص متقاضی ویزا الزامی است.
  7. زمانی که وقت سفارت شما تعیین شد، ما توصیه های لازم را برای جلسه مصاحبه و انگشت نگاری در اختیار شما قرار می دهیم. برخورد مسافرین در سفارت به روند اخذ ویزا بسیار کمک خواهد کرد.
  8. در یک خانواده پدر خانواده می تواند ساپورت کننده اعضای خانواده باشد و ارائه یک سند ملکی به نام پدر خانواده کافی می باشد.
  9. اخذ ویزا حتما در غالب تور ( بلیط هواپیما ، رزرو هتل ، سایر خدمات) انجام می شود.
  10. ضمانت بازگشت مسافرین باید به صورت وجه نقد یا چک تضمین شده ی بانکی در وجه مسافر باشد که در قبال رسید ممهور به مهر آژانس از مسافرین اخذ می شود. این وجه بعد از بازگشت مسافر از محدوده شینگن عودت داده می شود.
  11. دقت بفرمایید که این مرکز نسبت به اخذ ویزای تک (ویزا بدون پرواز و رزرو هتل) ، اخذ ویزای شینگن بدون مدارک ، یا اخذ ویزا برای دوستانی که قصد بازگشت ندارند ، به هیچ عنوان اقدام نخواهد کرد. لطفا قبل از تماس تلفنی این موارد را مد نظر قرار دهید.

 

BanafshehTravel@

با خیال آسوده برای سفر برنامه ریزی کنید. با عضویت در کانال های ارتباطی ما در شبکه های اجتماعی از تورها و بلیط های لحظه آخری با خبر شوید. بهترین و با کیفیت ترین خدمات گردشگری را از ما بخواهید.